top of page
IMG_6134.jpg

Pups

De pups groeien bij ons op in huis. Dat betekent dat ze goed gesocialiseerd raken. 

 

De eerste weken zijn ze in de woonkamer en daarna verhuizen ze naar de bijkeuken waar ze als ze groot genoeg zijn en het weer het toelaat, zo naar buiten kunnen.


Ze raken in de eerste 8 weken vertrouwd met allerlei verschillende geluiden.Ook laten we ze al wennen aan fluit, knallen en wild. 


We proberen al wat aan zindelijkheidstraining te doen door ze direct na het eten, spelen en slapen op kranten te laten gaan en als ze oud genoeg zijn naar buiten te laten gaan. 


Als ze niet meer bij de moeder drinken gaan we eten geven combineren met een fluitsignaal waardoor ze later goed zullen reageren door te komen als er gefloten wordt.

 
We vinden het belangrijk dat de toekomstige eigenaren gehoorzaamheids- en/of jachttraining gaan volgen. Ook is het belangrijk dat de pup niet teveel alleen is als hij bij zijn/haar nieuwe baas is. Een pup kan echt niet te lang alleen zijn! 


De pups zijn door de dierenarts nagekeken. Ze zijn ontwormd en ingeënt voordat ze bij ons vertrekken. Een medewerker van de Raad van Beheer zorgt ervoor dat de pups gechipt worden. We gebruiken het koopcontract van de Nederlandse Labrador Vereniging. 


We adviseren om in het begin hetzelfde voer te geven dat wij gebruiken; later kan altijd op ander voer worden overgegaan door langzaamaan over te stappen. 


De pups kunnen met 8 weken bij ons weg. 

Als er pups op komst zijn of al zijn is dat te vinden onder de kopjes "nieuws". 

bottom of page